Ο Αγώνας της Πόλης μας  
Κάλεσμα στους Φορείς και τους Πολίτες
 
Σε πέντε μέρες θα διεξαχθεί ένας αγώνας – πείραμα στη Πόλη μας. Αυτό το Πείραμα δεν είναι δικό μας αλλά όλων σάς. Αυτών που τον υποστηρίζουν και αυτών που τον κρίνουν καλοπροαίρετα. Έχουμε τονίσει ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πολίτη της πόλης. Θέλουμε την κριτική όλων σας.
Γιατί;
Γιατί η πείρα μας σε αυτό το αντικείμενο μας έχει δείξει ότι τέτοιες εκδηλώσεις έχουν ωφελήσει άλλες περιοχές. 
Είχαμε μια ιδέα και αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να την υλοποιήσουμε.  Το Αποτέλεσμά της όμως θα ανήκει σε όλους σας.
Δεν γνωρίζουμε από επίσημα πρωτόκολλα, γνωρίζουμε καλά όμως όλα τα Τεχνικά Ζητήματα των Αγώνων. Ζητάμε από όλους σας την υποστήριξή σας. 
Στη πόλη μας είμαστε όλοι ίσοι, αυτή είναι η πεποίθησή μας.
Ήδη οι συμμετοχές έχουν περάσει τις πεντακόσιες, αριθμός ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενη διοργάνωση. Πολλοί διακεκριμένοι άνθρωποι του αθλητισμού δήλωσαν ότι θα έλθουν να αγωνιστούν στη Λαμία μας.
Πού;
Μέσα στους Δρόμους της. Στους Δρόμους που κινούμαστε στη καθημερινότητά μας. Το Σάββατο οι δρόμοι θα είναι πολύχρωμοι από την πολυσυλλεκτικότητα των συμμετεχόντων.
Τέλος θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά ζητήματα  σε αυτή τη χρονική περίοδο κρίσης που περνάει η Πατρίδα μας. 
Εμείς θέλουμε να δώσουμε μια αισιοδοξία μέσα από τον Αγώνα και ταυτόχρονα να υπενθυμίσουμε ότι οι άνθρωποι που "κατέχουν πολλά" πρέπει "να προσφέρουν" στους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας.
Εμείς, οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής, μέχρι σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε στερηθεί στιγμές από την προσωπική μας ζωή, την εργασία μας, τη διασκέδασή μας, γιατί πιστεύουμε σε αυτό το Πείραμα με όλη μας τη Ψυχή.
 Στους αγώνες δρόμου στα Βουνά παλεύουμε με τον εαυτό μας για να φτάσουμε σε έναν Τερματισμό, διότι ο Τερματισμός για μας είναι και μια Αρχή.
  Στην Πόλη μας παλεύουμε τώρα για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε  μια Νέα Αρχή.

Σας καλούμε όλους
για μια Νέα Αρχή.