Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013


Πιστεύουμε στην  Πόλη μας.

Παρακολουθώντας την εκπομπή της Action Aid για τα χωριά της Αφρικής με τον παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη,  το μυαλό μου ανέτρεξε σε εικόνες από τις αφηγήσεις του δικού μας Κώστα Αποστολόπουλου στις χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.
Για όσους δεν γνωρίζουν ο Κώστας Αποστολόπουλος είναι ένας από τους δέκα Έλληνες ορειβάτες που το 2004 στάθηκε στη Κορυφή του Κόσμου, το Έβερεστ (8.848μέτρα) στα Ιμαλάϊα ως μέλος της Εθνικής Αποστολής Hellas Everest 2004. Επίσης έχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές επιτυχίες στα ψηλά βουνά του κόσμου, συγκαταλέγοντας το όνομα του στο παγκόσμιο στερέωμα της ορειβασίας.
Χθες στην εκπομπή διατυπώθηκαν φράσεις  που τις έχω ακούσει πολλές φορές από τις αφηγήσεις του Κώστα. Φράση χαρακτηριστική όπως «οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τίποτα, αλλά είναι χαρούμενοι». Mου έχει εκμυστηρευτεί, ότι είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς μετά από τέτοιες εμπειρίες ζωής στο δυτικό μοντέλο κοινωνικής ζωής. Χαρακτηριστική του φράση είναι «πρέπει πάντα να προσπαθούμε για τη βελτίωση της ζωής όλων, η Ζωή είναι μια Ανηφόρα».
Θα αναρωτιέστε γιατί σας τα λέω όλα αυτά. Σας τα λέω διότι είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι αυτός ο πολίτης της πόλης μας θα είναι και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Night Fun Lamia Run. Του 1ου Νυχτερινού Αγώνα Δρόμου Λαμίας.
Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να αναδειχθεί η πόλη μας μέσω ενός αθλητικού γεγονότος, μιας εκδήλωσης – πειράματος  που επιχειρούμε με την βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς, του Δήμου Λαμιέων και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε.
Με εκτίμηση
Στέλιος Γκέκας
Υπεύθυνος Αγώνων 10.000μ και 3.000μ.