Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013




 
Αγαπητοί φίλοι,

Ο επίσημος εθελοντισμός είναι μια δραστηριότητα που πραγματοποιείται μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ή προγραμμάτων και αναλαμβάνεται:
προς όφελος της κοινότητας και του εθελοντή
με την ελεύθερη βούληση του ίδιου του εθελοντή και χωρίς καταναγκασμό
χωρίς οικονομική αμοιβή, και
μόνο σε θέσεις που προορίζονται για εθελοντές.

Αρχές του Εθελοντισμού
Ο εθελοντισμός ωφελεί την κοινωνία και τον εθελοντή
Η εθελοντική εργασία δεν αμείβεται
Ο εθελοντισμός είναι πάντα θέμα επιλογής
Ο εθελοντισμός δεν αναλαμβάνεται υποχρεωτικά προκειμένου να αποφέρει συντάξεις ή κρατικά επιδόματα
Ο εθελοντισμός είναι ένας νόμιμος τρόπος με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της κοινότητάς τους
Ο εθελοντισμός είναι ένα μέσο να αντιμετωπίζουν τα άτομα ή οι ομάδες τις ανθρώπινες, περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανάγκες
Ο εθελοντισμός είναι μια δραστηριότητα που εκτελείται μόνο σε μη κερδοσκοπικούς τομείς
Ο εθελοντισμός δεν υποκαθιστά την αμειβόμενη εργασία
Οι εθελοντές δεν παίρνουν τη θέση αμειβόμενων υπαλλήλων, ούτε συνιστούν απειλή για την ασφάλεια της εργασίας αμειβόμενων υπαλλήλων
Ο εθελοντισμός σέβεται τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό των άλλων
Ο εθελοντισμός προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.
Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του 1ου Νυχτερινού Αγώνα Δρόμου Λαμίας , έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν με τη διάθεση, το μεράκι, την αγάπη και τις γνώσεις τους στη διοργάνωση.
Οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και την ημέρα διεξαγωγής του Αγώνα.
Οι ενδεικτικές εργασίες στις οποίες μπορείτε να βοηθήσετε είναι:
·         Δείκτες
·         Γραμματειακή Υποστήριξη
·         Συνοδοί για τις δραστηριότητες στην εκκίνηση του αγώνα
·         Υπεύθυνοι για τη φύλαξη των ρούχων των αθλητών
·         Στους σταθμούς Ανεφοδιασμού
·         Απονομές
·         Διπλώματα συμμετοχής
·         Στη συνέχεια θα λάβετε ενημέρωση σχετικά με τον τομέα και τη συγκεκριμένη θέση που θα προσφέρετε τις υπηρεσίες σας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email: lamiarun@gmail.com  και θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε.
Για τη συμμετοχή ως εθελοντής στον αγώνα δρόμου μπορείτε:
1) Να κατεβάσετε την αίτηση, να τη συμπληρώσετε και να την αποστείλετε ηλεκτρονικά ως συννημένη στο email lamiarun@gmail.com
2) Να κατεβάσετε την αίτηση, να την εκτυπώσετε, να τη συμπληρώσετε και να την αποστείλετε στο φαξ  2231038007
Οι αιτήσεις γίνονται μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.
 Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε μαζί ξεχωριστές εμπειρίες και να νοιώσουμε τη χαρά της δημιουργίας και της αλληλοϋποστήριξης.
(Υπάρχει πιθανότητα να μην επιλεγείτε στην θέση που έχετε δηλώσει, αλλά σε κάποια άλλη όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, γι’ αυτό και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι την αποδέχεστε.)








ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 


Ο Σύλλογος Δρομέων Μεγάλων Αποστάσεων Φθιώτιδας «Τραχίνα» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας (Καλύβια) υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και  του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, διοργανώνουν τον 1ο  Νυχτερινό Αγώνα 10.000μ Λαμίας 2013  και παράλληλα τον Αγώνα Δρόμου 3.000μ. 
Ο 1ος Νυχτερινός Αγώνα Δρόμου 10.000μ Λαμίας,  και 3.000μ , διοργανώνεται για πρώτη φορά  και πρόκειται για μία διαδρομή μέσα στους δρόμους της Λαμίας. Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα θα είναι στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου όπου θα έχει στηθεί η αψίδα αλλά και η γραμματεία. Ταυτόχρονα στην πλατεία «Πάρκου»  θα υπάρχουν επιχειρήσεις (αθλητικές  και μη) με παροχές προς τους αγωνιζόμενους.

Όλες οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις προκειμένου να στεφθούν με επιτυχία απαιτούν τη συμμετοχή πολλών εθελοντών. Ακόμα και οι Ολυμπιακοί αγώνες στηρίζονται πάνω στην εθελοντική συμμετοχή πολιτών. Οι εθελοντές θα λέγαμε πως βιώνουν το αθλητικό γεγονός στον ίδιο βαθμό με τους αθλητές καθώς δεν είναι απλοί θεατές.
Στο πλαίσιο της εύρυθμης διεξαγωγής των αγώνων και της δημιουργίας ενός κλίματος γιορτής που θα διαφημίσει την πόλη μας θα θέλαμε τη συνεργασία σας. Είδη στο site μας (http://lamianightrun.blogspot.gr) υπάρχει φόρμα εγγραφής εθελοντών. Μπορείτε να συμμετέχετε σαν μεμονωμένος ή σαν ομάδα (με την παρέας, το σύλλογός σας, το σχολείο σας κτλ).


Παροχές προς εθελοντές:


Α) Παρέχεται χώρος για σταντ προβολής (π.χ. του συλλόγου, της επιχείρησής σας κτλ.) στο σημείο της διαδρομής του αγώνα που θα σας ανατεθεί από τη διοργάνωση.
Β) Το λογότυπό (π.χ. του συλλόγου, της επιχείρησής σας κτλ.) θα υπάρχει στο site της διοργάνωσης, από όπου γράφονται οι αθλητές on line.
Γ) Έντυπο υλικό σας θα μπορεί να υπάρχει σε ειδική θέση στα γραφεία του αγώνα στην οδό Κολοκοτρώνη.
Δ) Οι εθελοντές θα αναφέρονται στα Δελτία Τύπου της διοργάνωσης.



Στο πλαίσιο της καλύτερης προβολής σας περιμένουμε άμεσα τις προτάσεις. Αυτοί οι αγώνες αποτελούν μια γιορτή για την πόλη μας και επιθυμούμαι και τη δική σας συμμετοχή.

     Με εκτίμηση

     Ο Πρόεδρος της  Οργανωτικής Επιτροπής

         Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος